Известие

Collapse
No announcement yet.

Ключ-батерия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ключ-батерия

Колеги,преди няколко дни ми пресветна в движение лампата на таблото,която,доколкото знам,е свързана със сигнала на ключа и разните му там кодове.Спрях колата,изгасих,след това запалих и оттогава не ми се е случвало.Сега мисля да си сменя батерията на ключа ей така,профилактично.Някой от вас сменял ли я е , как се разглобява ключа,каква е батерията и,изобщо, мога ли да извърша тази интервенция сам или трябва да ходя на ключар.Също така трябват ли настройки на ключа след смяната на батерията.
    Last edited by Алфист11; d.m.y г., 17:54.

Колега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
    Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.

Comment

Първоначално публикувано от sanata Покажи съобщение
      Колега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
      Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.
      И при мен е така !!!
      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Аз се консултирах с преводач за съответното пресветване на датчика.

"Ако кодът не бъде разпознат правилно,системата на алфа ромео остава включена заедно с аварийната система.При тази ситуация ви съветваме да върнете обратно ключа в позицията ''стоп'' и след това да дадете на позиция ''мар'',ако блокажа продължава опитайте с другия ключ.Ако пак не успявате да ( avviare-давам начало на нещо) ...на мотора,отидете на нaстройките за спешен случай,описани по-долу или се обърнете към лицензиран сервиз на алфа ромео.

Това пише в опътването,явно не е нещо чак толкова необичайно,но аз ще си сменя батерията.

Comment

Колко време изкарват при вас тези батерии? При мен около месец и половина. Пробвал съм и с двата ключа все по толкова изкарва.

Comment

При мене вече година и няколко месеца никакви проблеми с батерията,не съм я сменял,а преди това от кога е с нея не се знае.А относно алармата ми хваща от около 30-40 метра.

Comment

При смяната на батерията чух слух,че трябват настройки на ключа и по-конкретно-че централното се разстройва.Вярно ли е това? Струва ми се малко нелогично

Comment

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
                При смяната на батерията чух слух,че трябват настройки на ключа и по-конкретно-че централното се разстройва.Вярно ли е това? Струва ми се малко нелогично
                Аз съм сменял батерия, няма никакви настройки колега наистина е нелогично.
                Alfa 166jtd,1999

Comment

А по какво разбирате,че батерията е за смяна

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
                    Колко време изкарват при вас тези батерии? При мен около месец и половина. Пробвал съм и с двата ключа все по толкова изкарва.
                    Колега при мен изкара 2 години и като я смених почна да кара по 2 седмици ! Що е то , и аз не знам даже сега съм без батерия , защото ми писна !!!
                    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Батерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
                      За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        Батерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
                        За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.
                        Точно казано, имобилайзера работи без батерии....
                        Може да се наложи да се обучи дистанционното, как става не знам. Започва да мига диода и натискам бутоните докато не спре да мига. След това си работи.

Comment

Аз нищо не обучавам и не настройвам на дистанционното на ключа, а сменям батерията почти на всеки месец и половина два. А как разбирам кога се е изтощила - по диода на алармата. Когато изключа алармата и колата се отключи диода остава да свети постоянна докато подам на контакт. Това е индикатор, че батерията се е изтощила. След като даде този признак изкарва още дава три, дни и просто спира да действа дистанционното. А защо толкова бързо се изтощават тези батерии някой може ли да каже? Никъде по книжките не пише каква трябва да е батерията. Подобни дистанционни на други марки работят с две батерии 2016 3V.

Comment

Благодаря ви за изчерпателните отговори.При мен в момента всичко си работи,освен копчето за централното,което проработва едва след като чукна леко ключа,все едно дистанционно с изхабена батерия.Ще видя дали ще се оправи проблема след като я сменя.
                            Last edited by Алфист11; d.m.y г., 12:44.

Comment

Някой дали вече знае защо тези батерии се изтощават толкова бързо?

Comment

Working...
                              X